Overtøj til en rejse

Det kan være svært at finde ud af, hvilket overtøj der bedst egner sig til en rejse til en koldere destination. Du vil jo gerne have noget med, der er fleksibelt, ikke fylder for meget, passer til din garderobe og holder dig varm. Det er mange krav, der skal opfyldes, så hvordan gør du lige det?

Vi rejser med rejsepriser.dk

Jeg har netop købt billige flybilletter på rejsepriser.dk til London og spurgt mig selv om, hvilket overtøj jeg skulle tage med.

Når du vælger farve på din jakke, kan du gøre 2 ting. Vælg enten en neutral farve, der passer med hele din medbragte garderobe, eller hvis din garderobe består af neutrale farver, kan du vælge en pangfarve til din jakke.

Snakker vi om by ferie, kan du vælge en mere klassik jakke og så have en striktrøje på under, hvis der er behov for det. Denne typer jakker er typisk ikke så varme.

Er det mere aktivferie, bør du vælge en vandtæt jakke med for eksempel fleece foer, som er med til at holde dig varm.

Måske har du også brug for en regnjakke eller i det mindste en vandtæt overall jakke. Her bør du se på vejrudsigten for din destination for at afgøre dette.

Måske går din tur til flere destinationer på den samme rejse, og måske er der forskellig temperatur på disse destinationer. Her skal du tænke i lag. Hav en funktionel overall jakke, som du kan bruge på den varmere destination, og hav en tyk sweater til at bruge indenunder til den koldere destination. Lag på lag er løsningen her.

Er der knap så koldt på din destination, kan du mange gange komme afsted med kun at medbringe en sweatshirt med lynlås, der kan fungere som jakke. Det kan også være et stort varmt tørklæde, som du bruger som et sjal.