Pander og kogekunst

I mange slankekure indgår, at der skal spises fedtfattig mad. Om det så er det rigtige at gøre, kan vi altid diskutere – men det er ikke formålet i denne artikel. Vi vil i stedet se på, hvad du KAN gøre, hvis du gerne vil skære ned på fedtet – for eksempel når du steger maden på en pande. Den navnkundige Jamie Oliver har nemlig udviklet en serie af pander, der er egnede til at bruge uden fedtstof. Du kan i øvrigt læse mere om det fænomen her: Jamie Oliver pander til fedtfattig mad.

Det er faktisk det meget kendte firma Tefal, der har udviklet panderne i samarbejde med stjernekokken Jamie Oliver.

Jamie Oliver pander

Jamie Oliver med en pande i serien fra Tefal

Og du kan da heldigvis købe hele serien med pander fra Jamie Oliver på nettet, hvor det jo bare ER smartere og billigere at handle i de fleste tilfælde – og det kan du gøre her.

En af mine venner – Jesper Windahl – er faktisk gået helt over til at benytte panderne fra Tefal, da han foretrækker at spare på indtaget af fedt. Og han har kun rosende ord at sige om dem.

Og når vi så er ved det med sund madlavning, kan jeg altså ikke lade være med at slå et slag for den metode, der kaldes for SOUS VIDE ( læs om sous vide her ) – det er simpelthen så suværent, hvordan maden kommer til at smage på den måde. Det kan på det varmeste anbefales at prøve – og helt usundt er det jo ikke 🙂

Har du selv gjort dig nogen erfaringer med SOUS VIDE og/eller pander fra Jamie Oliver og Tefal? Lad os høre om dem i kommentarerne!