Ungkarle og babytøj

Når man er ungkarl er der nok ikke så meget at sige til, at babytøj ikke ligefrem er det emne, man ved mest om. Det måtte jeg i hvert fald erkende, da jeg for et par måneder siden kom i den situation, at jeg skulle finde på en barselsgave til min lillesøster, som havde født en lille dreng. Jeg var klar over, at det er ganske normalt at give noget babytøj af den ene eller den anden art i sådan en situation. Derfor gik jeg ind i en butik, der handler med både babytøj og tøj til lidt større børn for at få hjælp til at finde en egnet ting som barselsgave.

Jeg blev mødt af en særdeles tiltalende ung pige, som jeg ærligt skal indrømme interesserede mig en hel del mere end de varer, hun kunne sælge mig. Jeg fremførte mit ærinde og fortalte hende ærligt, at jeg absolut ikke vidste noget som helst om babytøj, men nu havde min søster altså fået sin førstefødte, og så skulle jeg selvfølgelig give en barselsgave.

Den kønne pige smilede og spurgte, om jeg havde tænkt på noget specielt, for eksempel en sparkedragt eller måske noget nattøj. Jeg valgte bare nattøj, for sådan noget skal en lille baby selvfølgelig bruge.

Hun fandt en dragt i ét stykke, som i mine øjne kunne gå under betegnelsen sparkedragt, men det var skam nattøj, fortalte hun. Det er fra Molo Kids, som er et meget populært mærke til babyer og små børn, sagde hun.

Det var nu ikke så dyrt, som jeg havde forestillet mig, for når det nu var min søsters første barn, så skulle det da markeres ordentligt. Derfor sagde jeg til ekspeditricen, at jeg også godt ville have en sparkedragt til den nyfødte. Hun foreslog, at jeg så kunne vælge en fra Molo, for så kunne designet jo matche det på nattøjet.

Men jeg var nu ikke så begejstret for den sparkedragt, hun viste mig. Jeg syntes faktisk, at den så lidt for feminin ud til en dreng – den var ganske enkelt for lidt farvestrålende efter min smag.

Så fandt hun en anden med et flot mønster med stærke farver. Den her er fra Småfolk, som også er et populært mærke til små børn, fortalte hun. Du kan købe Småfolk online i øvrigt – for eksempel her.

Jeg kunne godt lide den og købte den derfor sammen med natdragten. Pigen pakkede de to ting pænt ind og ønskede mig held og lykke med besøget på barselsgangen. Jeg kunne godt lide hendes varme smil, så jeg skyndte mig at sige, at jeg nok kom igen, når en gang den nyfødte skulle have sin første fødselsdagsgave. Jeg tænkte på det tidspunkt ikke på, at der selvfølgelig ville gå et helt år til hans første fødselsdag.

Men dagen efter kunne jeg ikke dy mig for at kigge indenfor i forretningen igen for at fortælle den kønne pige, at gaven blev vel modtaget. Og det var godt, jeg gjorde det, for vores snak endte med, at hun takkede ja til min middagsinvitation, og nu er vi såmænd blevet kærester.