Smukke Hawaii

Det var en helt speciel oplevelse, første gang jeg besøgte Hawaii. De smukke øer tog mig ganske enkelt med storm, og den venlige befolkning var med til at skabe en god atmosfære de knap tre dage, jeg opholdt mig på hovedøen, Oahu. Og  det dejlige klima er bestemt heller ikke at foragte.

Det var i høj grad en tilfældighed, at jeg kom til Hawaii første gang. Sagen var, at jeg i kraft af mit arbejde skulle på en længere forretningsrejse med besøg flere steder i USA – mest i Californien – og derefter besøg hos et par af vores forretningsforbindelser i Japan.

Jeg fik et rejsebureau til at arrangere rejsen for mig og bestille både flybilletter og hotelværelser. Et par dage efter, at jeg havde givet bureauet den opgave, ringede min rejsearrangør til mig. Han havde fået en oversigt af mig med de byer, jeg skulle besøge, samt tidspunkterne for de enkelte besøg.

Hans ærinde med telefonopringningen var at høre mig, hvor jeg helst ville opholde mig i den weekend, der lå imellem mine besøg i USA og i Japan. Nok helst i USA, svarede jeg, for jeg har aldrig været særligt begejstret for Tokyo, hvor jeg har været flere gange på forretningsrejser.

Overnatninger er også billigere i USA end i Japan, fortalte han, så det er et godt valg. Men hør lige her, fortsatte han, jeg har fundet ud af, at det kun koster et par hundrede kroner ekstra, hvis du flyver fra Los Angeles til Honolulu om fredagen, og så derefter flyver fra Honolulu til Tokyo mandag morgen. Jeg kan se på tiderne, at du sagtens kan nå dit første møde i Tokyo mandag eftermiddag.

Jeg skal gerne indrømme, at jeg blev overrasket, for en rejse til Hawaii som en del af min arbejdsrejse, var aldrig faldet mig ind. Jeg tog selvfølgelig imod forslaget fra min rejsearrangør, og det endte også med, at jeg havde en meget interessant weekend på Hawaii.

Som sagt var jeg meget begejstret for Honolulu og resten af øen, som jeg lejede en bil for at kigge nærmere på. Men tiden var den gang for kort til at besøge nogle af de andre øer i gruppen, så jeg kan huske, at jeg lovede mig, at det ikke skulle være sidste gang, jeg besøgte østaten.

Siden har jeg sammen med min kone været på to Hawaii rejser, og hun er heldigvis lige så begejstret for både den smukke natur og for atmosfæren på øerne. Begge gange valgte vi at holde to ugers ferie i det, som vi opfatter som paradis. For flybilletterne er selvfølgelig forholdsvis dyre, så det ville være spild af penge kun at være på øerne i en enkelt uge.

Vi har så begge gange besøgt nogle af de andre øer, blandt andet øgruppens største ø, Hawaii, der har givet navn til hele den amerikanske stat ude midt i Stillehavet. En af gangene opholdt vi os på Hawaii i flere dage og var rundt for at beundre øens ekstremt dejlige natur, som vi nok aldrig kan blive træt af. Og det er vores ven Christian heldigvis enig i, så måske rejser vi med ham næste gang.