Spændende job i alarmbranchen

Det er en spændende opgave, jeg har fået på mit arbejde, og som jeg er i fuld gang med at forberede. Jeg arbejder i et elinstallationsfirma, som gennem de senere år har specialiseret sig i tyverialarmer – se flere modeller af tyverialarmer her –  af næsten enhver slags, og mit arbejde består næsten udelukkende i at montere alarmer.

Men lige nu har jeg travlt med at undersøge, hvordan man kan tyverisikre et kunstmuseum. Der er nemlig ved at blive bygget et nyt kunstmuseum i vores by, og min chef har fået overdraget opgaven med at sikre bygningerne bedst muligt mod indbrud og tyverier.

Efterfølgende spurgte min chef, om jeg kunne tænke mig at koncentrere mig om den opgave i et stykke tid, for der er tale om en ganske omfattende sag, som også kræver ordentlig forberedelse. Vi har nemlig ikke tidligere i firmaet haft en tilsvarende opgave, og da der er tale om ret værdifulde kunstgenstande, skal opgaven løses med så stor sikkerhed som overhovedet muligt.

Derfor har jeg nu været på besøg på tre andre kunstmuseer, som beredvilligt har stillet sig til rådighed med råd og dåd omkring den måde, de har sikret deres udstillinger på. Og jeg skal da lige love for, at det er noget helt andet end opsætning af en privat tyverialarm, som jeg hidtil har brugt en del af min arbejdstid på.

På de museer, jeg har besøgt, er der både tale om konstant videoovervågning af udstillingslokalerne og de depotrum, hvor der også opbevares mange kunstgenstande, ligesom bygningerne selvfølgelig er forsynet med alarmer, der skal yde beskyttelse udenfor museerne åbningstid.

Jeg har været i kontakt med en leverandør, som også har solgt alt det grej, der er blevet brugt på et af de tre kunstmuseer, jeg har besøgt. Der er ikke noget problem med at indkøbet delene og montere dem, men jeg skal selv finde ud af de rigtige placeringer af for eksempel videokameraer i de rum, der skal overvåges.

Det er en spændende opgave, som jeg nyder at arbejde med. Jeg bruger kopier af arkitektens tegninger til at skabe mig et overblik over, hvad der kan være de bedste placeringer af kameraerne, men det arbejde kan jeg ikke afslutte, før byggeriet er kommet så langt, at jeg ved selvsyn kan danne mig et indtryk af de enkelte lokaler.

Nu er jeg så langt med forberedelserne, som jeg kan komme i forhold til den fase, byggeriet er i, så i mellemtiden skal jeg selvfølgelig også udføre andet arbejde. Lige for tiden har jeg ret travlt med at opsætte alarm til butikker i en ny arkade, som er ved at blive taget i brug inde i midtbyen.

Det er et stykke arbejde, jeg slapper dejligt af med, for her er jeg på kendt område, for jeg har opsat i hundredvis af den slags alarmer gennem de senere år. Men jeg skal da ærligt indrømme, at jeg tænker meget på det nye kunstmuseum, som helt uden tvivl bliver den største enkeltopgave, vores firma nogensinde har haft hvad angår alarmer. Jeg glæder mig meget til den opgave, som reelt kan igangsættes om et par uger.

Kilde: https://pengeguru.dk/tyverialarm-guide/