Pigetøj i store størrelser

Vi har her set på, hvad du skal have i din basis garderobe – og hvad du skal undgå.

Der er 3 ting, du ikke kan undvære, i din basis plussize tøj garderobe:

 

  1. Plus size jeans – der er mange stilarter af plus size jeans på markedet – men en sikker vinder altid for plus size kvinder er boot cut. De passer til alle kropstyper. De mest flatterende farver er medium og mørk denim. Undgå jeans, der er lave i taljen.
  2. En sort kjole – alle kropstyper ser sexede ud i en sort kjole. Længdemæssigt ser det oftest bedst ud til lidt under knæet.
  3. Hvid skjorte – hvide bluser og skjorter passer til alt i dit skab – lige fra jeans til bukser og nederdele.

 

Og hvad skal du så undgå i din garderobe til store piger:

Tøj uden facon, der skjuler din krop. Vælg snit, der fremhæver dine fortrin og skjuler det, du ikke er så glad for.

Bukser og jeans, der går ind forneden. De får dine ben til at se kortere ud og din overkrop til at se større ud.

Tøj med stort print. Størrelsen af printet skal passe med kvinden. Er du høj for eksempel, kan du bedre komme af sted med et større print. Undgå generelt for meget print, når du køber tøj til store piger.

Når du køber plussize tøj og er timeglasfigur, så gå efter toppe med bælter, bukser med lige ben eller som går ud forneden, nederdele der går lige over knæet, jakker der går til bagdelen eller lige over og kjoler med V-hals.

Når du køber plus size tøj og har rektangulær figur, så gå efter toppe med V-hals, pencil nederdele eller nederdele i A-facon, jakker der går ind i taljen og figursyede kjoler gerne i A-facon.

Når du køber plus size tøj og er diamantformet (din krop har det meste af vægten i midtersektionen), så gå efter tunikaer og sweatre med mønster eller broderi over brystet, lange nederdel der ikke går ind i taljen og lige op og ned nederdele.

En af de bedste butikker med modetøj til store piger i Danmark er Butik Rikke – de er online og på Samsø.